Licenser och ponnymätning

Svenska ridsportförbundet har infört nya licensregler där hästar och ponnyer från och med år 2012 måste ha licens även på lokal nivå. Dessutom tas livstidslicensen bort och ny licens varje år införs även på hästen. Än så länge kostar denna 200:- vilket känns överkomligt. Men om man räknar med inflationen och ser de prishöjningar som skett på ryttarlicenserna kan man snabbt förstå att det efter några år blir väldigt dyrt om man ska lösa licens årligen på sina 20 hästar.

Detta innebär att Stall Assla innan reglerna ändrades vid årsskiftet 2011/2012 löste licens på alla sina hästar för att få livstids licens på dem. 950:- per häst är en del när det ska lösas på alla,även fölungarna, men samtidigt tjänar man på det i längden och det känns skönt att kunna sälja hästar som har en livstids licens.

Förutom licenserna åkte vi idag iväg och mätte tre av våra ponnyer för att få  dem helt klara för tävlingsbanorna nu i januari. Ny regler gäller även för mätning av ponnyer från 1 januari 2012. Tex avrundas alla millimeter alltid nedåt till hela cm och för sko dras alltid en cm av. Utländska ryttare kommer behöva svenskt mätintyg vid start på tävling i Sverige.

B-ponnyn Asslas Villgott
C-ponnyn Tilly
D-ponnyn Power of Love

Nästa mätning får vi ta resten av gänget.

Liten blir stor. Villgott är nu redo för tävlingsstart

Nu börjar de flesta vara klara för tävling och/ eller försäljning och det känns alltid roligt att se till att Stall Asslas hästar har alla papper i ordning. Det ger en känsla av ordning, reda och struktur, samt visar att vi är seriösa i vår försäljning.

Alla hästar på Stall Assla är dessutom A1 försäkrade utan avbrott, om möjligt från födelsen med en dolda fel-försäkring vilket ger ett extra skydd för köpare och säljare vid en försäljning.

Som vanligt skötte sig våra små ponnyer exemplariskt vid mätningen trots att några av dem faktiskt mest vilat sista tiden och inte varit ute på alls mycket.

Vill ni läsa om de nya licensreglerna för häst och ryttare läs
HÄR (nya ryttar- och häst/ponnylicenser) och HÄR (anledning till de nya priserna och licenserna)

Vill du läsa om de nya mätreglerna läs
HÄR (ponnymanual för att kunna tävla) och HÄR (nya mätregler)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0