Repgrimmor

Jag tycker ju om att arbeta med mina hästar med väldigt små tecken och hjälper. Utan en repgrimma skulle sådant arbete vara hopplöst. Jag är också väldigt kräsen när det gäller material och typ av repgrimma. Form, tjocklek på rep samt tyngd är några av de viktigaste sakerna. När jag inte längre hittade de repgrimmor jag ville ha i affärerna fick jag helt enkelt börja knyta egna. Då kan man få dem olika skarpa och i precis den storlek som behövs.

  
Repgrimma med fiadorknut


Vink vink

Det är alltid med blandade känslor hästarna lämnar oss för nya hem här på gården.
Zonaparte (-04 e. Flemmingh ue. Cabaret) kommer få det jättebra som rid och körhäst på naturbruksgymnasiet i Västernorrland - Nordvikskolan.
Men han har varit en god kamrat här hemma och har dragit vagnar med folk likväl som timmer i skogen och varit med på hopp och dressyrtävlingar. Inte att förglömma de fina avkommor han lämnat efter sig.

Idag vinkades han i alla fall av och en sista bild mot den gnistrande vinterkalla himlen togs.
Så fort vi har vägarna uppöver mot Höga Kusten till så ska vi hälsa på honom!

Lycka till Zonaparte-och tack för de underbara år vi fått ha tillsammans!

 
                                                                                 Vink vink


Vi säger också adjö till Columbina (-99 e. Columbus xx ue. Bordeaux) som flyttar till Öland och ny ägare inom kort samt Muscatell af Tibbaröd (-06 e. Lambourghini ue. Nebraska) som i morgon flyttar till sina nya ägare i Stockholm.

   
Columbina                    Muscatell af Tibbaröd


RSS 2.0