Täckesval

Här på Stall Assla har vi som ni vet flertalet ponnyer av rasen welsh sek B. De har kommit att bli lite av vårt signum. När vintertiden är här och ponnyerna hålls igång för fullt och därför klipps behövs det ibland täcke. DET har visat sig vara ett stort problem.
 
Storlek 115 sitter bra i halsen på dessa ädla små storhästkopior. MEN blir för kort på ryggen och räcker inte riktigt till över rumpen. Storlek 125 blir kanon över ryggen och täcker rumpan lagom mycket för att skydda mot vinden MEN är stora som HUS i halsen vilket resulterar i att de glider bak bakom manken...
 
Nu ÄNTLIGEN har vi efter mycket letande hittat två täcken som ligger bra. Ett vintertäcke med fast helhals från Hansbo i storlek 125. Och ett fodrat regntäcke av märket Catago i storlek 125. Catagotäcket gick att spänna in mycket och hade nästan modellen av halvhals vilket gjorde att passformen blev perfekt.
 
Här poserar Asslas Villgott (e. Simberg Hero ue. Moelgarned Montana) i Catagotäcket. 


Träpellets en dödsfara

Använder ni träpellets som strö till era hästar? Tänk då igenom hur ni förvarar den. Lagring av träpellets i alltför lufttäta utrymmen kan innebära livsfara, även i mindre mängder. Träpellets utsöndrar kolmonoxid som är en luktfri men direkt dödlig gas som ofta leder till en snabb död bara efter någon enstaka minuts inandning. Läs Arbetsmiljöverkets rapport och se till att ni ej lagrar er träpellets i syrefattiga och lufttäta utrymmen. Ventilation är A och O.
 
 
Läs Arbetsmiljöverkets rapport HÄR
 Läs brandsäkert.se:s rapport HÄR
 

RSS 2.0