Damsemester

Några av våra damer har fortfarande semester och slipper att dagligen arbeta. Förutom lite ovårdade frisyrer verkar de inte lida av det. Snart är dock långvilan över för unghästarna och det är dags för ännu en träningsperiod.
 
Gianna, Asslas Flemmah, Power of Love, Come On
 
Här på Stall Assla anser vi att längre och många viloperioder är extremt viktiga för hästar under utbildning. Ibland infaller allt i rätt tid och de är redo för att visas på championat ellr andra tester. Men huvudsaken för oss är att få ett bra och hållbart resultat på lång sikt.
 
Frisyren avslöjar viloperiodens längd ;o)
 
 

Leran...

Ja, ingen har väl undgått att den finns itt ibland oss. :o/
 
Våra hästar har nu släppts i skogshagen. Det innebär en hel del merjobb med att bära foder och leda dem längre sträcka. Men lervällingen i de andra hagarna blev till sist hopplös...
 
 
 
 

RIP Olofsgårdens Bruno

Många stora tårar inuti och utanpå idag.
 
Vår underbara, fina trotjänare har idag endast 10 år gammal fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna.
En medfödd defekt i en tillväxtzon har under en tid varit aktiv och tryckt på senorna i ena frambenet. Mycket illa prognoss och efter idogt slit, kämpande och försök med diverse allehanda lösningar för att få vår underbara familjemedlem hältfri fick vi ge upp.
 
Tack för den underbara tid du gett oss hela familjen. Jag kommr alltid sakna att trassla in fingrarna i din underbara man och bara vara vid sidan om din nyfikna uppsyn.
 
Vi släppte dig lös på fältet. Ansåg att du behövde lite träning på att vara fri. Det var det minsta vi kunde göra för dig...
 
 
 

Välkomna till Stall Assla

Vi hälsar Rita och Pasadena Välkomna till Stall Assla.
 
Två shetlandsponnyer som agerar lekasak åt vår dotter (men främst åt oss). Underbart trevliga pasadena är 7 år och goa lugna Rita är 5. I framtiden hoppas vi kunna åka på någon liten utställning med dem för skojs skull samt givetvis köra dem. De har otroligt trevliga gångarter.
 
Rita (man får gissa sig till modellen under all vinterpäls)

RSS 2.0