Hyenan busar!


Årets första föl!

Inatt har Haysford Heiress (e. Welton Wilful u. Fogdam Destiny) nedkommit med ett stoföl e. Zonaparte (e. Flemmingh ue. Cabaret).

Hon skötte allt själv och strax efter två hade fölungen just rest sig upp. Vi hade inga förhoppningar om att lyckas vara med eftersom hon med samtliga föl alltid lyckats passa på då ingen sett. Men kan de få vara själva så ser jag det som det bästa, bara man kollar till dem så inget går fel och de behöver hjälp.

     

Hon visade tecken under eftermiddagen genom att vanka av och an och allt stöv lade sig på utsidan på de ställen där de svettas vid fölning. Så hur gärna hon än ville dölja det så avslöjade stövet henne. Sista bilden här ovan är tagen strax innan jag tog in henne till den nyströdda boxen. Hon hade ju också rejäla vaxproppar redan sedan morgonen som ses på den andra bilden.

Och i den stora magen fanns denna lilla tjej!Vår och många uppdateringar

Ja då var det dags för en liten uppdatering. Har varit mycket att stå i den sista tiden, så nu blir det mycket att uppdatera. Gör det därför kort och konsist.

Nya hagar!
Helt nya hagar har i helgen satts upp. För att undvika den värsta leran har vinterhagarna delats upp i mindre och fler.

Bruno har hunnit med att delta i tävling i skogskörning i Kinna och fick en hedervärd tredjeplats!
Dessutom har han varit på skogsjobb och dragit stock hela gårdagen.
 
Duktig Bruno!
(foto: Lotti Estrin)

Vår hingstepojke Zonaparte har körts en hel del i skogen det sista men fick plötsligt problem med en vargtand som vi nu tagit bort.
Den 28 mars är han anmäld till sin första körtävling i precision och dressyr.
Backträning i sandtaget

Lilla Queenie har genomgått en förvandling från isbjörn till ädel sportponny. Vi blev alla chockade över den lilla fina nätta ponny som fanns där under all päls och man.
Hon har också hunnit med att gå en träningstävling i dressyr med helt okej resultat samt tävling i Tidaholm nu i helgen som går att läsa mer om och se film på HÄR. Mycket god prestation för Felicia och Queenie på sin andra dressyrstart!
Dessutom så har vi kört in och kör nu denna lilla busponny för fullt, och hon har visat sig vara en riktig liten superponny i vagn! Mycket roligt, och idag var hon på Skogsborg och fick prova på vattenhinder, bro och diverse andra körövningar. Mia fick äran att testa henne och se vad hon tycker. Fungerar det bra är tanken några tävlingsstarter för ekipaget framöver.
   
Före och efter

Vår lilla bäbis Ernst har hunnit starta cm-hoppning och visar nu att han börjar förstå det här med hoppning. Blir nästan lite het på hindren. Dessutom har även han gått en träningstävling i dressyr och gjorde en start i Tidaholm i helgen. Dock blev det ett litet missförstånd, så han galopperade lugnt och i vacker form över det fina lilla staketet och blev därmed utesluten. Men Emma fick rida klart programmet och fick en hedervärd bedömning ändå. Bra jobbat!

Första fölungen väntas också vilken dag som helst nu. Brownie skulle fölat för flera dagar sen men har ännu inte visat tecken på att det är dags. Det blir till att hålla koll och vänta. Spännande!

En av mina bästa vänners har köpt en häst av mig e. Don Frederico som i veckan nedkommit med ett jättefint stoföl e. Belamour. Mycket roligt.
Grattis Anna!

RSS 2.0