Felläge hundsittande

Namnförslag; Callhez la Assla

Jag insåg senare igår vilket allvarligt felläge hundsittande är och måste erkänna att jag var skakis hela kvällen och natten efter veterinärens berättelser om att han aldrig klarat en sådan sak utan fått såga itu fölungen för att eventuellt kunna rädda stoet.

Jag hade en ruskig tur och ett lugnt sto som är underbar att hantera!

Här kommer bilder från första dagen ute. Lilla fölis är 10 timmar gammal och hänger lite i knäna än dock inte mycket mer än lite normalt "fölhäng" och efter en liten promenad på asfalten igår rätade han upp sig jättemycket, så med mkt utevistelse kommer det inte vara några problem.


Föl nummer två!

Carola (e. Cortez) har nedkommit med en fin hingstunge (e. Callahan)

Efter mycket oro och väntan på veterinär lyckades jag, till sist, få den lilla fölungen med bläs att hamna rätt och vips var han ute. En fin hingstunge! Veterinären kunde vända. Självklart passar hon på ute i hagen strax innan nio i morse då jag är helt själv hemma!

Carola fick kämpa innan jag lyckades lägga fölungen rätt.
Dock gick det av sig självt bara det blivit ordning på allt.
Var lite nervös ett tag, men hon lyckades på något sätt sköta det mesta själv.

Nu väntar vi bara på efterbörden.
Förra året fick hon ett hingstföl (e. Caressini) och då släppte efterbörden
fint först efter att hon fått livmoderssammandragande. Så nu inväntar vi
veterinär som får komma och ge henne lite sådant denna gång också.
Men vad gör väl det när allt annat är så smidigt och när Carola dessutom
är en av de bästa mödrarna jag sett?

Det är inte lätt att vara liten!

Hästfilmer

Häst: Cola RD 136 -98 (Vean Traveller RD 4-Springs Nougat RD 2-Hisley prospect RD 1)
Ryttare: Felicia Larsson


Häst: Matahari E -99 (Pentagon-Landlord-Maraton)
Ryttare: Åsa Larsson


Häst: Kildavin Queenie -97
Ryttare: Felicia Larsson

Felicias andra dressyrstart samt vår underbara sportkörningsponny

Hysteria

Ytterligare en avkomma efter Stall Asslas hingst  Zonaparte (e. Flemmingh).
Ett stoföl född 090412.
Modern är Loredana (e. Pontus ue.Torboldt uue. Ozean xx )

Grattis Johanna!


Hysteria i boxen tre dygn gammal och ute i hagen 10 dagar gammal

L'amour

Uppdaterar med bilder på Annas stoföl L'amour (e. Belamour ue. Don Frederico)
och moder Donnermay (e. Don Frederico-Foxhunter-Tannenhain xx).L'amour e. Belamour sex veckor gammal


Modern Donnermay e. Don Frederico en f.d stall Assla häst

Ny hopphäst till stallet

Ännu en ny liten häst har anlänt till stallet. Planen är att denna lilla pigga, kvicka dam med otroligt bra hoppteknik ska få chansen att visa upp sig på tävlingsbanorna i framtiden.

Matahari (sto -99)
e. Pentagon-Landlord-MaratonFörsta start blir nu på lördag i Gotacupen för häst. "Mattis" är en dam som vet vad hon vill, och som inte är rädd för att uttrycka sina åsikter. Dock har hon ett stort hjärta och hon försöker alltid göra sitt bästa.

En häst jag tror mycket på!

En hel del kvar att jobba med, men med en grundinställning till framför allt hinder som får mig att älska denna lilla snärtiga dam med sina små 157 cm över havet.

Nygammal häst

Hermina är hemma igen!

Det blev inte riktigt som nya ägaren till Hermina tänkt sig, så efter en prövotid är hon åter hemma igen. Hon är så nöjd och glad och kände igen sig väl och gick direkt till sin gamla plats och började lugnt mumsa hö. Så Capri fick snällt flytta på sig eftersom Hermina ibland har lätt för att stressa upp sig, så då tänkte vi att det var lika bra att hon fick stå på sin gamla plats. Hon och Capri är båda ganska dominanta av sig i hagen, men stormtrivs med att gå ihop. Idag hoppade vår nya storhästberidare Elin henne och Hermina stortrivdes.

Så här fin blev hon direkt när hon kom hem och rullade sig i hagen!
Körtävling

Jag hade helt glömt hur tungt det är inne i Uddetorps ridhus. Vagnen sjönk ned många centimetrar i den tunga sanden, och Zonaparte var helt slut efter dressyren. Vi beslutade helt enkelt att skippa precisionen. Ingen skulle få ut något av det, allra minst vår hingstepojke som annars skötte sig utmärkt på tävlingsplatsen. Trots att han tappade gnistan inne på banan och blev trött så var han mjuk och fin som smör. Som vanligt! Gick i fin form hela tiden, men krävde ju givetvis en hel del drivning. Stackarn. Skulle vara bättre för honom att få göra sina första tävlingar utomhus på annat underlag. Men, men... Nu vet vi att han fungerar väl på körtävling iaf, och Joakim tycker om honom och vill satsa vidare.

Han har börjat få vårkänslor som tar på krafterna också och är ju redan tidigare inte helt lätt att hålla i hull. Planer på kastrering har börjat gro i huvudet på oss. Han ska iaf få betäcka nu i början av säsongen så får vi se hur han mår och hur det går. Det blir så att vi får välja lite, antingen låta honom betäcka eller ha honom i full tävlingskondition och tävla. Det kommer inte fungera med båda delarna.

Kanske ett beslut växer fram såsmånigom. Det är ju inte helt riskfritt att kastrera äldre hingstar heller, och han har ju trots allt fungerat väl här under de två åren vi haft honom.

Många goda vänner fanns på plats och tog bilder. Hoppas kunna uppdatera inlägget med några bilder från körtävlingen inom kort.

Fölbilder

Haysford Heiress ("Brownie") e. Welton Wilful och hennes lilla stoföl e. Zonaparet (e. Flemmingh) får nu vara ute lite mer på dagarna. Här kommer bilder från första dagen ute.

 


RSS 2.0