Helgen som kommer

I helgen ska Joakim åka Vasaloppet. Vi får heja på honom hemifrån!

Vi andra ska dock på tävling. Lördagshoppning i Tidaholm den här gången. Lilla busfröet Queenie ska få visa att hon är duktig på att hoppa och inte bara på att busa, och så ska Cola få komma ut och debutera med en av mina nyaste beridare, Emma 2. En jätteduktig tjej som har en jättebra tanke och känsla med ridningen. Hon har tyvärr vuxit över ponnygränsen åldersmässigt, men dock inte storleksmässigt, så det kan bli många fina rundor i ungponnyklass framöver. Jag hoppas innerligt att hon fortsätter hjälpa oss här på stall Assla.

På söndag är det klubbhoppning i Götene. Tanken är att Ernst och ev. Hingsten ska åka då. Anmälningstiden går ut på fredag, så vi får fundera lite till.

Anmälan till programridning i Bergs regi den 12 mars är ivägskickad i dagarna. Queenie, Cola, Ernst och Hingsten ska få äran att starta.

En ny klippmaskin är inhandlad inför helgen då den gamla sliter skär på löpande band. Hoppas den här fungerar bra.
Dags att tävlingsstyla våra vinterbuskiga tävlingsponnyer!

Dressyrtävling

Vi tog med två av våra ponnyer på dressyrtävling ner till Jönköping i helgen. Första dressyrstarten för både Emma och Felicia och även första för de små ponnyerna. Vi hade som mål att de skulle rida på ca 50 %, vilket båda gjorde!!!

Dock visade Queenie att hon är den lilla busponny hon är, så just innan start när Felicia red runt staketet på utsidan upptäcker hon något på läktaren vilket gör att hon i hörnet bockar till rejält vilket resulterar i en snabb men snygg avsittning för Felicia. Den lilla vita sagoponnyn inser att hon är lös och att det faktiskt står inbjudande hinder på banan! "Äntligen får jag hoppa" ser det ut som hon tänker, och sex gånger hoppar hon frivillit fram och tillbaka över de vita fina dressyrstaketen.

Felicia hoppar upp direkt och rider sedan in på banan och fixar programmet med glans, trots lite väl pigg ponny efter det lilla missödet.

Det händer saker även på dressyrtävlngar när man har med sig sådana små busfrön som vi!

Vi alla, även Felicia som inte slog sig, fick oss ett rejält gott skratt.

               
Vår lilla ungponny Cavallos Ernst                                                                Gänget

                 
Och vår lilla busponny Kildavin Queenie                                                 Inte lätt att knoppa

Vi slet med att knoppa Queenies man. Inför nästa tävling rycks den av! Här ska tävlingstylas.
Från buskig isbjörn till smäcker tävlingsponny. Bilder kommer på förvandlingen...

Välkommen hem!

Asslas Rassla!


Här bredvid sin stolta fader och lekpappa Rassel


Agil står sig

Agil som ligger oss här på Långemossen varmt om hjärtat efter den tid han tillbringade här lyckades bra i sitt tredje löp!

Läs resultatet HÄR.

Grattis igen Anna!

Plötsligt har vi blivit galoppintresserade!

Fälttävlansträning

Fälttävlansträning planeras i vår i samarbete med Bergs HK och Skaraortens RF. Jag har fått flera förfrågningar om att hålla i träning inriktad på fälttävlan. Det ökande intresset har gjort att detta nu blir möjligt att genomföra. Träningen kommer innehålla ren teoretisk kunskap samt ridning på olika typhiner och ridning i olika tempo. Saker att tänka på vid anridning av olika hinder och hur man räknar tid.

Anmäl ditt intresse till mig på 0703-667862. Information rörande ålder, häst samt vana och eventuella mål önskas. Går även bra per sms.

//Åsa
 

Stall Asslas helg

Som vanligt är helgen över i ett litet nafs. På lördagen fick hingsten debutera skogskörning. Målet är att komma ut på en första tävling med honom om en månad. Beroende på hur han beter sig så får vi se hur vi gör, om han ska gå alla moment eller om vi hoppar över något av dem. Bruno ska också få tävlingsdebut för i år då, men på honom har vi givetvis lite högre krav.
 
                                                   Zonaparte körs i skogen

Vi har även kört Bruno och hingsten i par vilket de gjorde galant. Nu ska vi bara jaga rätt på parsvänglar och sedan är det dags att fortsätta träningen. Hingsten imponerar oss allt mer för varje gång vi introducerar något nytt. Han tar det med ro, funderar lite, och gör det sedan som om han aldrig gjort annat. En underbar häst att arbeta med!
 
Parträning med Zonaparte och Bruno

På söndagen utförde Cola, Queenie och Ernst med sina ryttare Emma och Felicia sina första dressyrstarter. Ernst visade sig vara en stor talang och en tävlingstermin är nu redan uppbokad för honom och Emma.

Queenie ska inte gå någon Gotacup i år, utan ska istället få chansen att visa upp sig individuellt inför en eventuell försäljning. Svelandstilen (stilhoppning med fem deltävlingar) ligger inplanerad för Felicia och Queenies del där en eventuell final rids Christinehamn i september.

För Colas del planeras tävlingsdebut på Ld-nivå in. Hon sköter sig utmärkt men har inte riktigt kommit överrens med sin nya svanskappa vilket resulterar i några backutsparkar emellanåt.

Första omgången i div III i ponnydressyr går i mars, och där ska både Emma och felicia vara med som det ser ut nu.

Veckan som gått

Ja då har ytterligare en liten tid förflutit och affärsverksamheten börjar sätta fart här på Långemossen nu när våren närmar sig, just som väntat. Visst att tiden över jul och månaderna där innan och efter är slitiga, men man får ut det tredubbla av det mesta om man bara orkar stå ut. Tyvärr ett av hästföretagens ofrånkomliga problem. Hästarna måste skötas även om marknaden ligger nere.

I torsdags stod körträning för Anders Eriksson i Skaras ridhus på schemat. Jag och Zonaparte samt Jocke och Bruno fick många goda och inspirerande ideer til fortsatt träning.

I helgen var Zonaparte, Cola, Queenie och Ernst iväg på årets första hopptävling. Debut för i år och för samtliga hästar/ ekipage. Jag måste säga att det gick över förväntan och det bådar gott inför kommande tävlingssäsong.

Vår nya häst Hermina är som det ser ut redan såld och har flyttat.

Chasmine flyttar i början av nästa vecka.

New luck "Hyenan" har hittat en trevlig ryttare som ska ta honom upp i de dressyrklasser han är värd att visas i och flyttar som det ser ut inom kort.

I helgen planeras dressyrstarter för flera av våra hästar.


Två ekipage, fyra hästar, en vagn, två ungdomar, tre vuxna och två barn.
En vanlig dag hos oss på Stall Assla!
Välkommen!

RSS 2.0