Årets första månader...

Sedan i slutet av 2010 har jag ställt mig till förfogande för ett större konsultuppdrag, därav den minimala uppdateringen i Stall Assla bloggen. Men nu börjar projektet falla på sin plats och jag kan avveckla mig själv och återigen lägga energi på arbetet hemma.

Det är alltid utvecklande att använda sin kunskap på andra arenor än den man är hemtam på, och nu är inspirationen på topp!

Detta har hänt:

Vår Cool Candy (e. Candid) är väl inkörd och matchad för tävlingsdebut. Finns dock tveksamheter om att hon håller måttet i den nivå vi önskar, men det återstår att se. Det är framåtandan vi arbetar på, möjligen kanske den blir bättre med ytterligare styrka.

Vår Power of Love (e. Powerboy) matchas för fullt till fyraårs i höst, och ligger mkt bra i fas. Hoppning är piece a cake verkar det som, taxerar, eleverar med fin språngkurva. Klok och rädd om sig. Lättriden och ärlig. Så såg mitt öga ändå rätt i denna oslipade diamant, trots den usla bedömningen på treårs.

Carola (e. Cortez) är stor och rund och beräknad fölning är den 15 april. Inser plötsligt att det närmar sig med stormsteg.

Nexis Vilandra (e. Moelgarnedd Montana) är likaså hon rund och är beräknad till samma datum som Carola.

Särkens Winston (e. Simberg Hip Hop) gottar sig fortfarande i glansen efter sina 10-poängare och Svergies högst bedömda treåring någonsin. Han har efter lite vila extrajobbat som favorit på ridskola då och då och är inte bara bra utan också otroligt snäll.

Callhez la Assla (e. Callahan) planeras ridas in/ köras in nu innan hingstsläpp i sommar. Vi brukar lägga ca en vecka på dem innan betessläpp som tvååringar för att ha grunderna så klara som möjligt inför matcningen till treårs. Efter betet blir det någon veckas arbetet till, kastrering och därefter vila fram till igångsättning för treårs på våren.

Asslas Flemmah (ee. Flemmingh) ska i första hand säljas, men följer samma utbildningsplan som Callhez.

Olofsgårdens Bruno (e. Tagg) har tyvärr ådragit sig en allvarligare ligamentsskada i knät. Därav den diffusa hältan som kommit och gått sista halvåret sedan han av ren olycka gick omkull och välte med vagnen.  Nu äntligen har vet. Henrik Nyberg hittat roten till det onda och rätt behandling har satts in. Detta är en relativt nyupptäckt skada som Henrik var den första att hitta, då på magnetröntgen. Bruno är i rätta händer och det känns lovande. Med tid ska nog också detta gå vägen. Blir dock inga tävlingar i sommar, men man ska inte klaga när han med en hårsmån klarar livhanken för andra gången! Vår fina Bruno...

Karmas Arien (e. Granat) rids emellanåt och inkörningen pågår, dock med en del avbrott för inskolning på förskola för tvåbenta små här på gården. Det blir lagom att köra par med bruno i lugnt mak till sommaren.

Simpson (e. (WM hingst som just nu fallit bort i mitt huvud)) har flyttat till ridskolan och jobbar för fullt med att lära barn att rida. Han har blivit en storfavorit med sin takmässiga lite större trav och bäriga galopp, och det bästa är att han dessutom stortrivs med allt pyssel och all uppmärksamhet.

Detta är några av våra hästar och ponnyer, förhoppningsvis kommer ytterligare en uppdatering längre fram på restrerande.

RSS 2.0