Tävlingsterminsplanering

Ja, nu är det dags att sätta sig ned och börja pussla ihop kommande tävlingssäsong. På onsdag är det möte med körgruppen här hemma. Tills dess måste vi granska kalendern och se vilka tävlingar som är aktuella. Några hästar ska starta dressyr, några hoppning, vissa skogskörning andra sportkörning. Några fälttävlan. Ponnyerna ska gå ungponnychampionaten och de kommande fölungarna ska visas. Dessutom ska de största körtävlingarna passas in då Joakim ska grooma Cicci Qvarnström.

Ytterligare ett problem har uppstått då vi saknar en groom då vi ska starta båda två. Vi har några lösningar som vi måste spinna vidare på så att allt är klart till dess.


Snöträning

Vad vore väl en maratonträning utan snö?

Hemma på fältet fick hästarna ta i lite extra när det var dags att dra maratonvagnarna i snön.
Här hemma kombinerar vi dessutom kör och ridträningar!
 

Hästarna: Chasmin, Zonaparte, Bruno, (Ernst -ej på bild)
Kuskar/ ryttare/ groomar: Emma, Mia, Johanna (Åsa, Joakim, Felicia -ej på bild)


Luciahelg

     Vad vore väl en Luciahelg utan en äkta slädtur?      


Olofsgårdens Bruno -02 (e.Tagg ue. Smidig)


Körträning

I går stod körträning i ridhuset på schemat. Hingstepojken och Bruno fick följa med. Vi var lite nervösa över hur det skulle gå att köra hingsten i ridhus för första gången och dessutom bland andra nya hästar, men vi hade inte behövt oroa oss. Han skötte sig exemplariskt och det envisa arbetet med att få honom att förstå att arbete är arbete och inte lek eller tid för hingstfasoner visar sig nu. Han sa inte ett ljud och jag tror knappt att någon ens misstänkte att han var hingst där han lydigt travade omkring bland andra hästar.

Sedan fortsatte träningen med Bruno och han sköter sig som alltid exemplariskt i all hantering, vid anspänning och så vidare. Dock visade sig de ganska få körtimmarna han har i sig nu det sista genom stelhet i ena sidan, vilket vi ju är medvetna om. Så är det ju tyvärr, lösgjordehet och rakriktning är en färskvara. Men arbetet gjorde susen och lilla Bruno fick minsann visa att han kunde på riktigt!

Idag fick jag mig dessutom en trevlig cykeltur då vårt dräktiga sto Carola fick för sig att livet utanför hagen var underbart och glatt travade iväg i rask takt bort från alla andra hästar utan något annat än en ensam väg som lockade. Ja, jag säger då det. Hittade henne till slut hos grannens hästar och hon mötte mig glatt travande. Blev en inte lika rask cykeltur tillbaka till gården. Men Carola travade på så duktigt och tyckte fortfarande att livet var härligt, att mina ben var som spagetti kunde ju inte hon veta.   

Carola (e. Cortez ue.Racot) njuter av livet

Chasmin är igång ridmässigt med Emma nu och har plötsligt börjat släppa på riktigt. Inkörningen av henne ligger på is (ordagrant) till dess den smält. 

Chasmin SD (e.San Quintero ue. Arram) börjar arta sigHopptävling

Emma och Chasmin samt jag och lilla hingstepojken åkte iväg för att vara med på klubbens lilla hopptävling.

Hästarna skötte sig super och Chasmin visade verkligen att hon visste vad det handlade om. Nu får Emma istället börja driva mer, för Chasmin var lugn som en filbunke och kom då istället på en del halvdistanser fram till hindren vilket resulterade i en rivning i ena klassen eftersom hon hoppar allt och i precis alla lägen.

Hingsten var dock lite väl ofokuserad inne i det lilla ridhuset på framridningen och bockade lite glatt i de flesta galoppsprången. Så något framhoppad blev han inte direkt. Väl inne på banan gjorde han det han skulle med bravur. En felfri runda och glädje över hingstepojkens tävlingsdebut och i princip första runda på en hel bana.

Att de båda hästarna (hingst och sto) dessutom står som ljus i transporten och sköter sig exemplariskt även där, trots att de åker tillsammans är ju också något som förenklar mycket.


Hingsten i sin hingstfläta


RSS 2.0