Hej och Välkommen Tage

Vi ska vårda dig ömt och putsa dig fin och fräsch och hoppas att du tjänar oss väl i många år till.

I solens första morgonstrålar lastades tage för att bege sig till sitt nya hem på Långemossen.

Lastträning

En del av vår vardag här på Stall Assla.
Här lasttränas en ettårig Frieser som varit en riktig bråkstake vid lastning. Han lastas här på filmen gång nummer tre (=första gången hos oss).Grundidén är att du som ledare hela tiden kontrollerar varje steg hästen tar. Att det kommer en läm och en transport i vägen har ingen betydelse. Allt bygger på tillit, trygghet och ett sunt ledarskap. Detta sätt förebygger stressmoment så som panik i transporten, att hästen kastar sig bakåt, att hästen inte vill gå på samt att hästen inte fokuserar och/ eller lyssnar på ledaren i lastningsmomentet.

Om hästen vill gå bakåt eller ej vill gå framåt när du ber den, lägg ett tryck i grimman (repgrimma är i princip ett måste) som du direkt lättar på när hästen tänker framåt =positiv förstärkning. Ryggar hästen, håll kvar ett tryck i grimman, men följ inte efter hästen, du pushar i så fall hästen bakåt med din kropp. (Handskar och ett långt rep är ett måste)

Lycka till!
Kontakta oss gärna vid frågor och/ eller problem.

Välkommen Make My Day TT

Foto: Johanna Andersson


Make My Day TT Sto -05 e. Irco Mena
ue. Abdullha (OS-silver i hoppning 1984 i Los Angeles. 1:a i värlscupen i hoppning Berlin 1985, VM -silver 1986. Flertal Grand-Prix segrar i Europa och USA)

Ängsgalopp

Här på Stall Assla är vi alltid noga med att hästarna ska få röra sig i flock, både i hage och när vi rider. De ska vara säkra att hantera i alla lägen och känna sig trygga i olika situationer, så som att lämna flocken och att galoppera sida vid sida eller tätt bakom varandra. Allt detta tränas så ofta tillfälle ges.
Här har vi stallgänget uppställda efter en galopptur på ängen.
Tilly -06, Särkens Winston -07, Cool Candy -01, Asslas Villgott -08, Cantina ESP -07


Så här kan det gå om man hamnar sist med en liten häst

Eftersökta bilder

Idag har det regnat, massor. Då tog jag mig äntligen tid att sitta inne några timmar och sortera bland de senaste veckornas bilder. Ofta är jag mestadels utomhus och jobbar med hästarna, och jobb som detta kommer i sista hand. Men nu så...
Håll till godo.

Hannes har varit hos oss en tid men har nu lämnat oss.
"Hannes" heter ett väldigt komplicerat namn och är en Frieser född -10


Cantina ESP -07 e. Cathagheno ue. Robin Z är hos oss och rids.

Den vita ponnyn är fina Bonnie "PonnieBonnie" som är en underbar barnponny. Hon är nu såld till ett ridlekis och åker i slutet av veckan.

Välkommen Gianna och Lillen

Välkommen till oss Gianna (nordsvensk/ halvblodskorsning) med sitt hingstföl Lillen.

Gianna -08 (hbl/ nordsvensk) och Lillen -11

Lillen är redo att hitta ett nytt hem. Han är otroligt fin och rör sig bra och har ett kanonpsyke, men tyvärr har vi för mycket unghästar och han får därför flytta till någon som hinner matcha honom bättre medan vi tar oss an mamman. Han går inte längre med mamma heller då hon föll ur något oerhört av att ge di till stora pojken på sex månader.

RSS 2.0