Jerringpriset till Ridsporten!

Stort Grattis till Rolf-Göran Bengtsson!

Med sitt EM-guld och sina framstående tävlingsinsatser under lång tid vann han folkets hjärtan och tog hem segern med rekordstor marginal, 44,6%.

 

Många i världen vet inte riktigt vad ridsport innebär. Det är lätt att se en femminutersrunda över hinder där det verkar som att hästen gör det stora jobbet. Men precis som i alla idrotter krävs det otroligt stort mod, koncentration, styrka, smidighet, teknik, erfarenhet och framförallt, något som ridsporten alltid flaggat och stått för- ödmjukhet!

 

Det går inte skylla de oinsatta för att de inte är insatta, snarare kan man ifrågasätta medias rapportering kring ridsporten. Alla minns väl den katastrofala rapporteringen när Rolf-Göran Bengtsson red hem EM-guldet. Något media insåg och rättade till så gott de kunde, i efterhand och dagen efter.

 

Frågan om ridsport i media är svår. Många menar att ingen vill se ridsport i media, men folkets röster på 44,6 % borde tala för sig själva.

 

Jag slänger alltid sportbilagan till tidningarna, byter alltid kanal när sporten kommer på teve och suckar när det är fotboll eller hockeykväll i rutan istället för en bra film. Knappast gör det ridsporten en tjänst.

 

Dock ÄR jag intresserad och beundrar bland annat Marcus Hellner och hans insats detta år något oerhört samtTre kronors och deras VM och OS-guld 2006. Småkronornas insats nyligen är en rysare jag knappt ens kan nämna utan att bli tårögd.

Vad är hönan och vad är ägget?

 

-Journalisterna och de stora redaktionerna i Sverige som väljer bort att göra ridsporten intressant i media med förklaringen att "det inte säljer" och att "ingen vill se/ läsa".

 

-Eller vi som faktiskt missar den lilla rapportering som ibland finns pga att vi inte ens ser efter "av gammal vana"?

 

Vilket ansvar har DU som journalist egentligen? Att rapportera om det som folket "verkar" vilja läsa, eller att rapportera om det som verkligen sker? Det är inte en så enkel fråga som man kan tro.

 

De flesta medier är vinstdrivande och tvingas sälja lösnummer eller vinna tittarsiffror. Tevelicensen gör sitt till, eller gör den det? Är Public Service så oberoende som vi tror, hoppas och vill?

 

Rolf-Göran bengtssons EM-guld är inte bara ett EM-guld. Det är också en historisk medalj då Rolf-Göran Bengtsson är den förste svenske hoppryttare att ta en individuell mästerskapsmedalj genom tiderna!

 

Den 18 september 2011. En stor dag för Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La Silla. En ännu större dag för den svenska ridsporten!

 

(18 sep -11) Bengtssons EM-guld i SvD HÄR

(18 sep -11) Bengtssons EM-guld i DN HÄR

(18 sep -11) Bentssons EM-guld i Aftonbladet HÄR

(18 sep -11) Bentssons EM-guld i Expressen HÄR

(18 sep -11) Bengtssons EM-guld i Sveriges Radio HÄR

 

(16 jan -12) Bengtsson och Jerringpriset i SvD HÄR

(16 jan -12) Bengtsson och Jerringpriset i DN HÄR

(16 jan -12) Bengtsson och Jerringpriset i Aftonbladet HÄR

(16 jan -12) Bengtsson och Jerringpriset i Expressen HÄR

(16 jan -12) Bengtsson och Jerringpriset i Sveriges Radio HÄR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0