Avelssäsongen


Hingstar som hittills är bokade i år är;

För Vilandra (e. Moelgarnedd Montana RW 114)

Walero
e. Simberg Hero, u. Särkens Walerie, ue. Simberg Hobnob


Walero är en welshhingst som guldbelönades som föl samt fick dubbeldiplom på treårstestet förra året.
Typ: 9
Huvud hals bål: 8
Extremiteter: 9
Skritt: 8
Trav: 8
Galopp: 9
Löshoppning teknik och förmga: 8
Löshoppning temperament och allmänt intryck: 9

Hans far, Simberg Hero, är guldbelönad samt far till vårt stos första avkomma som blev riktigt, riktigt bra. Han har än så länge meriter upp tom L:a hopp

Hans mor är ett diplomsto med meriter tom msv hopp som har lämnat flera mycket lovande avkommor.

Hans morfar är en guldbelönad champion som nu är elitpremierad och har meriter upp tom msv hopp.


För Carola (e. Cortez 679)

Ci ci Senjor Ask
e. Cassini I, u. Penelope I, ue. Contender


"Dessa hingstar har var för sig haft avgörande betydelse för att Holsteriner hopphästen i dag räknas som den bästa i Världen!"

Hans far, Cassini I, var internationell hopphäst riden först av Bo Kristoffersen och senare under Franke Sloothaak. 
Som avelshingst har Cassini starkt axlat manteln från sin far den legendariske Capitol I! Med extremt framgångsrika avkommor som Världsmästaren  i Aachen, Cavalor Cumano-Jos Landsink, Europamästaren, Eurocommerce Berlin, Guldmedaljören i lag i Hongkong, Carlsson vom Dacht och många många fler räknas Cassini I som en av världens mest betydande hopphästproducenter. Avkommor till Cassini I har hittills hoppat in över 1.8 miljoner euro!

Hans mor kommer ur stostammen 5421 som stammar från Omara e Logenschliesser. Via stoet Balade och dennas dotter Juvel har getts linjebildande hingstar tex Don Bosco, Don Crusador, Hoenstraufen, Ramiros Bube, och Ramiro´s Son. Balade ligger som mormor till Holsteiner hingstarna Reichgraf Risotto och Quebeck. Stofamiljen har dessutom lämnat hingstarna Cantares, Codex, Landcassini, Camerino, Corpino m.fl

Hans morfar, Contender, är även han ett av flaggskeppen i Holsteiner aveln. Med över 100 godkända söner och en total vinstsumma för avkommorna på över 4 miljoner euro så är han redan en levande legend. För att bara ge några exempel på topp hästar kan man nämna Montender/Marco Kutscher, Checkmate/Meredith Michaels-Beerbaum och Collin/Toni Hassmann.


Kommentarer
Postat av: Jessica

Tycker du har gjort ett bra val till Carola. Ska bli så spännande att se den avkomman. Då jag själv gärna hade valt denna hingst. Har tyvärr inte tillrekligt med ston.

2010-04-25 @ 18:49:25
URL: http://jbprimera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0