Körtävling

Jag hade helt glömt hur tungt det är inne i Uddetorps ridhus. Vagnen sjönk ned många centimetrar i den tunga sanden, och Zonaparte var helt slut efter dressyren. Vi beslutade helt enkelt att skippa precisionen. Ingen skulle få ut något av det, allra minst vår hingstepojke som annars skötte sig utmärkt på tävlingsplatsen. Trots att han tappade gnistan inne på banan och blev trött så var han mjuk och fin som smör. Som vanligt! Gick i fin form hela tiden, men krävde ju givetvis en hel del drivning. Stackarn. Skulle vara bättre för honom att få göra sina första tävlingar utomhus på annat underlag. Men, men... Nu vet vi att han fungerar väl på körtävling iaf, och Joakim tycker om honom och vill satsa vidare.

Han har börjat få vårkänslor som tar på krafterna också och är ju redan tidigare inte helt lätt att hålla i hull. Planer på kastrering har börjat gro i huvudet på oss. Han ska iaf få betäcka nu i början av säsongen så får vi se hur han mår och hur det går. Det blir så att vi får välja lite, antingen låta honom betäcka eller ha honom i full tävlingskondition och tävla. Det kommer inte fungera med båda delarna.

Kanske ett beslut växer fram såsmånigom. Det är ju inte helt riskfritt att kastrera äldre hingstar heller, och han har ju trots allt fungerat väl här under de två åren vi haft honom.

Många goda vänner fanns på plats och tog bilder. Hoppas kunna uppdatera inlägget med några bilder från körtävlingen inom kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0