Bröllopskörning och invigning av maratonvagnen

Vår underbara hingstepojke blir bara trevligare och trevligare att köra. Idag invigde vi den nyinköpta maratonvagnen. Han har tidigare gått framför vår lite lättare maratonvagn, men skötte sig exemplariskt även framför denna. Man får en otrolig körkänsla och körglädje i vagn bakom hingsten. Han är så medgörlig, mjuk och fin, och gångarterna är så taktmässiga så allt bara flyter fram. Tävlingsdebut inom kort om han inte är såld innan dess.

 
Hingstepojken framför nya maratonvagnen och blickande mot horisonten

Bruno har kört barn på luciajippo i Skövde hela helgen. Han skötte sig exemplariskt bland allt stojande och stimmande vår klippa till nordsvensk. Ännu ett bröllop är inbokat i januari. Går det som brudparet vill blir det släde.

  
Bruno med kusken Joakim samt passagerare


Vilandra och Villgott

Vilandra (e. Moelgarnedd Montana ue. Örnäs Attila) har debuterat på sin första hopptävling. Läs mer HÄR om hur det gick.

Hon är verkligen en underbar ponny att ha på gården och jag är tveksam till om hon någonsin kommer lämna den. Fortsätter hon ge lika fina avkommor som Villgott blir hon definitivt kvar.

   
Asslas Vilgott 080613 (e. Simberg Hero ue. Moelgarnedd Montana)


Zonaparte framför vagn

Zonaparte (e.Flemmingh ue.Cabaret) är nu satt framför vagn!
Vår fina lilla hingst skötte sig utmärkt.
Nu är det bara några gånger till med inkörningsrockarden, sedan är det maratonvagnen som gäller.

   

Vi har införskaffat ytterligare en maratonvagn samt en sele så att vi har möjlighet att körträna flera hästar samtidigt. Som det ser ut nu har vi fyra körhästar nästa år. Och om ingen säljs är tanken att samtliga ska ut och starta.


På gång vecka 44

Vi arbetar vidare med inkörningen av Joakims nya häst Chasmin SD -01 (e. San Quintero xx ue. Arram). Går det som vi tänkt oss är hon Jockes nya tävlingshäst i sportgrenarna.

Inkörningen av hingsten Zonaparte -04 (e. Flemmingh ue. Cabaret) går vidare. Han rids dock mest för tillfället men är fortfarande lite tunn efter betäckningssäsongen. Efter dräktighetskoll väntas nu tre avkommor efter honom nästa år.

Carola -99 (e. Cortez ue. Racot) är nu kollad en sista gång och är fortfarande konstaterat dräktig med hingsten Callahan och beräknas föla runt 23 april. Har nu även tecknat en foster och fölförsäkring.

New Luck "Hyenan" -04 (e. Newton ue. Corleone) har nu efter Flyinge en behövlig vintervila som ska sträcka sin en bit in på nästa år. Han började sin vila med att få en spark på ena frambenet, men röntgen och ultraljud visade inga allvarliga skador. Under vilan ska vi dock fortsätta lite lätt med inkörningen ett par gånger i månaden.

Nexis Vilandra -04 (e. Moelgarnedd Montana ue. Örnäs Attila) är nu körd flera gånger i sin nya sele framför maratonvagnen och gör det med bravur. Hon fascinerar oss alla med sitt psyke, sin härliga inställning och vilja till att arbeta och göra rätt.


Vilandra och Villgott på skogstur med maratonvagnen

Asslas Vilgott -08 (e. Simberg Hero ue. Moelgarnedd Montana) har nu varit med på sin första körtur och drog envist vagnen med sin lilla grimma. Vi får ordna en liten sele åt honom om han ska följa med ut så länge han drar vagnen på det sättet. Vi ska se vad vi kommer fram till för lösning.

Cavallos Hedda -05 (e. Veronas Gerswin) är fortfarande under inridning men har tyvärr ännu väldigt svårt med gjorden, både vid ridning och tömkörning. För tillfället försöker vi bryta mönstret genom att sitta på henne mycket barbacka.. Då uppför hon sig exemplariskt. Hon får nog också tyvärr svårt att hålla ponnymåttet och är därför till salu till ett mycket bra pris. Tråkigt eftersom hon har sådana underbara gångarter som skulle räckt långt inom ponnyvärlden.

 Cavallos Hedda

Vi har också börjat bygga i ordning fölboxarna i stallet så de ska vara klara lagom till dess att första fölet kommer i mars.

Löpande underhåll och avdelningar av hagarna för att rädda hästarna från den värsta leran har också pågått i veckan.






Flyinge

Hyenan har nu gått kvalitetsfinalen nere på Flyinge. Han gick vidare som lovande dressyrtalang från Grevagården och hade till vår stora förvåning bästa gångarterna av alla där och då (se resultat HÄR) . Egentligen tyckte jag inte att han var redo för finalen i Flyinge. Han har växt så mycket och är så ruskigt tunn sedan kastreringen och är ju egentligen inte alls mycket riden.

Men det är ju inte säkert chansen kommer tillbaka, så vi sköt på vintervilan en månad.

Trots att han var lite spänd och inte ville visa upp sig riktigt så är jag efter omständigheterna nöjd över resultatet. Fick tyvärr inte den där härliga ridkänslan, vilket också visade sig i bedömningen på framförallt lösgjordheten och traven då han blir lite vinglig när han tappar framåtbjudningen. Men jag är ändå så ruskigt nöjd över min lilla hopphäst som tog det hela med ett fascinerande lugn. (Resultatet ser du HÄR)

NEW LUCK (2004)
e. Newton u. Franka III
ue. Corleone

 

Bedömning Grevagården 20080914:


Exteriör
Typ: 8
Ädel, högställd, kvadratisk, något outvecklad

Huvud, hals bål: 7
Vackert utrycksfullt huvud, välansatt men ännu något tunn hals, välutvecklad manke, normal rygg och länd, sluttande kors

Extremiteter och rörelsernas korrekthet: 7
Normala kotor, välformade hovar, något paralellförskjuten fram, korrekta bakben

Mankhöjd:
163 cm

Kommentarer:
Trevlig häst, ännu något outvecklad

Gångarter:
Skritt: 8
Ren, taktmässig, vägvinnande, lösgjord

Trav: 8
Ren och taktmässig, energisk med god bakbensaktivitet, spänstig med en god elasticitet. Ännu låg fram.

Galopp: 9
Ren och taktmässig, energisk med god bakbensaktivitet, spänstig och luftig, vägvinnande och en god elasticitet.

Allmänt intryck: 8
Bra framåtbjudning. Bra samarbetsvilja och harmoni. Bra utvecklingsbarhet och lämplighet som dressyrhäst.

Bra inverkan av ryttaren som visar hästen väl. En mycket trevlig häst med genomgående god bakbensaktivitet.


Bedömning Flyinge 20081017:

Allmänt intryck unga hästar:
Trav: 6.4
Oengagerad, något kort. Instabil. Något slapp bak.

Skritt: 8.0
Avspänd. Ganska rörlig.

Galopp: 7.7
Rytmisk och lätt, något dubbla spår bitvis. Orkar ej komma tillbaka ännu.

Allmänt intryck: 7.0
Med mer arbete kan den utvecklas.


Jackor finns nu att beställa



Hör av Er för vidare information och priser.


Företagets inriktning och policy

I den natursköna bygden vid foten av Kinnekulle strax utanför Götene ligger Långemossens gård. Med utsikt över berget bedrivs hästverksamhet med hästen i fokus. Resultatet blir friska, starka och sunda hästar som är glada att hantera och rida.



Försäljning
Stall Assla förmedlar hållbara, sunda hästar av bra kvalitet med en god grundutbildning.

Det finns en häst för alla ryttare och en ryttare för varje häst

Inridning/ tillridning/ inkörning
Här får din häst en grundlig och allsidig utbildning som ständigt anpassas utifrån hästen förutsättningar.
Utvärdering av hästens möjligheter samt en utbildningsplan är självklara åtgärder

Träning

Vill du ha träningen med det lilla extra ska du vända dig till stall Assla. Här sätts eleven i centrum och uppföljning värderas högt.

Du får möjlighet att träna eller lära dig rida på egen eller lånad häst.


 

Hästarna
Hästarna har fri tillgång på lämpligt grovfoder och vistas utomhus tillsammans med hästkompisar i hage större delen av dagen där de får möjlighet att bete sig som hästar i flock. Vi tror på att detta skapar hållbara hästar som är positivt inställda till arbete.

Vi på Långemossen
Gården drivs av Åsa Larsson och Joakim Carlsson.
Åsa är diplomerad ridinstruktör och har tävlingsmeriter upp till medelsvår hoppning, dressyr och fälttävlan.
Joakim är hovslagare och har sportkörning samt körning i skogen som inriktning.
Stor vikt läggs vid en grundlig och allsidig utbildning där kraven på hästen ställs med hästen i fokus och utifrån hästens förutsättningar. Målet är hållbara hästar som har en egen drivkraft till att prestera bra på ett säkert sätt tillsammans med glada och nöjda ryttare.

 

Välkommen till Långemossen och Stall Assla


Välkommen till Långemossen och Stall Assla


På väg hem efter en tur i höstsolen.
Bakom gården skymtas Kinnekulle, "det blommande berget".

På få platser är historien så synlig som på Kinnekulle.
Vi kan vandra över samma ängar som Carl von Linné en gång gjorde.
Dricka vatten ur samma källa som vår första kristna kung döptes i.
Vi kan studera skotthålen i trädörren på en av de tusenåriga kyrkorna, och fascineras över de tusenåriga ekarnas kronor. Här kan man också följa Arns fotspår.

Välkomna på besök
/Åsa & Joakim

RSS 2.0