Stall Asslas helg

Som vanligt är helgen över i ett litet nafs. På lördagen fick hingsten debutera skogskörning. Målet är att komma ut på en första tävling med honom om en månad. Beroende på hur han beter sig så får vi se hur vi gör, om han ska gå alla moment eller om vi hoppar över något av dem. Bruno ska också få tävlingsdebut för i år då, men på honom har vi givetvis lite högre krav.
 
                                                   Zonaparte körs i skogen

Vi har även kört Bruno och hingsten i par vilket de gjorde galant. Nu ska vi bara jaga rätt på parsvänglar och sedan är det dags att fortsätta träningen. Hingsten imponerar oss allt mer för varje gång vi introducerar något nytt. Han tar det med ro, funderar lite, och gör det sedan som om han aldrig gjort annat. En underbar häst att arbeta med!
 
Parträning med Zonaparte och Bruno

På söndagen utförde Cola, Queenie och Ernst med sina ryttare Emma och Felicia sina första dressyrstarter. Ernst visade sig vara en stor talang och en tävlingstermin är nu redan uppbokad för honom och Emma.

Queenie ska inte gå någon Gotacup i år, utan ska istället få chansen att visa upp sig individuellt inför en eventuell försäljning. Svelandstilen (stilhoppning med fem deltävlingar) ligger inplanerad för Felicia och Queenies del där en eventuell final rids Christinehamn i september.

För Colas del planeras tävlingsdebut på Ld-nivå in. Hon sköter sig utmärkt men har inte riktigt kommit överrens med sin nya svanskappa vilket resulterar i några backutsparkar emellanåt.

Första omgången i div III i ponnydressyr går i mars, och där ska både Emma och felicia vara med som det ser ut nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0