Regn och rusk

Ja så är det mest hela tiden nu. Stackars hästar bara står och hänger i hagen.

Vår fina Bruno är hemma efter en veckas vistelse på kliniken. Blev förgiftad av något och vi höll på att förlora honom. Men nu verkar det ha vänt tack och lov. Så nu får vi hålla tummarna för att han inte får några men. Är fortfarande inte helt stadig på benen, men febern har gått ned från de nästan 42 grader han hade till mer normal temp på 38.

Sydney har flyttat till grannen ett tag för att bli riden och pysslad med nu när vi får allt mindre tid att ägna oss åt hästarna. Men snart ska det väl vara snurr på verksamheten här igen hoppas jag. Lagom till våren som också den bjuder på underbar lera kan jag tro!Förberedelser

Då har alla förberedelser och allt pusslande inför stundande vinter och ny familjemedlem i en familj med två hästföretagare till föräldrar startat!

Anläggningen
* Gummimattor för att underlätta mockning och minska ströåtgång har lagts in i samtliga boxar och spiltor.
* Ridbana i direkt anslutning till stallet står förhoppningsvis klar i början av nästa år för att underlätta arbetet med hästarna då en liten finns med i bilden.
* Lösdriften är helrenoverad och ombyggd för att passa bättre till nya hästuppsättningens behov.
* Skohall för att ta emot kunder hemma på gården är inredd och färdig.
* Företagsbilar avvecklas och ersätts av en privat familjebil samt en mindre och billigare företagsbil.
* Företagstransporter är sålda och tills vidare  ersatta med privata, billigare objekt att transportera hästar i.


      
Sydney -06 e. Marwin ue. Damiro      Muscatell af Tibbaröd -06 e. Lambourgini ue. Nebraska


Hästarna
* Kildavin Queenie är utlånad till en god vän tills vidare för att vi ska få lite mindre hästar här hemma
* Nexis Vilandra är även hon utlånad på foder till en bekant till dess det är dags för henne att komma hem och betäckas igen till våren.
* Zonaparte är kastrerad och såld som skolhäst i framförallt körning men även ridning till Nordviksskolans naturbruksgymnasium, Höga kusten.
* Callhez la Assla ska till Göteborg för att få sällskap av en jämnårig hingstfölis att leka med för att sedan återvända lagom till vårt planerade hingstbete här hemma. För er som är intresserade finns platser kvar på betet för ett och tvååriga hingstar!
* Ounböl Capri är utlånad som elevhäst vid Biologiska Yrkeshögskolan i Skara.
* New Luck, vår lilla Flyingechampion, är hos ridinstruktören Anna i Skara för att hållas igång ridmässigt tills vidare.
* Carola är dräktig med Cartier och står uppstallad hos den ofödda fölungens blivande ägare till dess det är dags att komma hem ombetäckt.
* Asslas Villgott bor med jämnåriga hingstkamrater uppe på berget fram till sommarens hingstbete.


RSS 2.0