Välkommen Lilla My

Välkommen till Stall Assla Lilla My.
Lilla My ska hitta sin själsfrände i en tävlingsryttare som kan fortsätta tävla henne på den nivå hon tidigare varit på. Till dess får hon vara en Asslahäst och det är inte fy skam.

(Foto: Carolina Willig)
Välkommen Lilla My, korsningsponny -98, kat B

Välkommen Bonnie

Välkommen till Stall Assla Bonnie. "PonnieBonnie" för att inte förväxlas med andra Bonnie.
Vi har ett ordentligt ihållande ruskväder här med lera i hagarna och regn och ordentlig blåst som varat i flera dagar. Men nu orkade jag inte vänta längre med att få till bilder på Bonnie, så varsågoda och håll till godo, men ha överseende men leriga hovar och svans ;o)

Välkommen Bonnie, korsningsponny -98, kat B

Otursmånad

September har varit en riktig otursmånad på Stall Assla. Vi har haft fler skadade och sjuka djur och hästar än vad vi haft under två års tid.

Vår fina vallande bordercollie Alis har fått somna in pga livmodersinflammation vid en ansenlig ålder på 14 år. Vi måste inom kort även ta ett beslut för vår andra gammelman i samma ålder här hemma.

Förutom detta har vi haft blockhalta hästar, tre stycken under två dagar. Vad är oddsen för det?

Den ena kunde som tur var avhjälpas genom att dränera en hovböld, och nu håller vi bara tummarna för att inget mer tillstöter. Den andra går fortfarande och linkar i hagen och vi är pga många omständigheter osäkra på hans framtidsutsikter. Den tredje hamnade rätt och slätt på operationsbordet på hästkliniken i Skara. Läget är där stabilt men fortfarande kritiskt angående framtidsutsikter.

Vi har ett mycket sunt hästtänk här och jag tror att det är en av alla anledningar till att vi väldigt sällan har skadade hästar. Vi är mycket förskonade mot förslitningsskador. Men när yttre faktorer påverkar och olyckor sker kan man bara stå och titta på...

Vi håller tummar och tår för att våra bästa vänner ska bli bra.

Trevlig Höst!
Lite höstbilder från hingstbetet

Välkommen Harriet

En ny stallkatt har anlänt. Harriet, en tre år gammal steriliserad hona. Hon passar väl in i vårt svartvita team!
Hon är dock inte som alla andra katter utan börjar med att ramla ned från ladugårdstaket sex meter upp. Katter har verkligen nio liv.
Steve vår hankatt iakttog henne förskräckt...
Här ser ni harriet på taket...
Och här ser ni mer hur det såg ut med bestörta Steve

Välkomna

Nya hästar på Stall Assla...
"Hannes" är här för att hanteras och för att grunderna inför att köras ska läggas.
Han är en Frieser och är född -10.
Biskett (e. Bayron ue. Monaco) -98 är en utomordentlig ridhäst och avelssto som är här för att användas av mig i min instruktörsfortbildningskurs iaf till att börja med nu i höst. Hon har tidigare lämnat flera klass ett föl och riksfölvinnare och ska förhoppningsvis nästa år också nedkomma med ett föl e. Zuidenwind
Grynet (e. Miclas Madock ue. Flight) är en maxad c-ponny med superkapacitet född -02 som min beridare Felicia ska ha och tävla på.
Bonnie är en vit, söt liten B-ponny född -98 som är här för att säljas.
Barona är en maxad D-ponny född- 02 som kom hit till oss på Stall Assla för ett tag sedan. En underbar femgångare som töltade rakt in i mitt hjärta direkt från uppfödaren. Nu ska hon dock snart tjänstgöra på nyuppstartade Lycksele ridskola tillsammans med en av våra andra hästar.

RSS 2.0