Veckan som är

Stallet har ju fått sig en liten minder ombyggnad med lite smidigare lösningar för bland annat foder. Det är dock lite pyssel till för att få foderförvaringen perfekt. Nästa sak på listan är täckesrummet som än så länge inte blivit klart. Det ska vara i samma stil som sadelkammaren men på motsatt sida och lite mindre. Ska bli så skönt att ha ett förvaringsutrymme med ordning och reda i för täcken, reservsaker och lädersaker som inte används hela tiden.

Igår åkte målarburken fram och jag målade alla gamla slitna brädor i gamla stalldelen vita igen efter att de gnagts och sparkats lite både här och där under de fem år som gamla stalldelen suttit uppe.

Sedan har det inhandlats blommor som ska planteras utanför stallet nu när våren är här på riktigt.

Vi har byggt upp flera små terränghinder för fälttävlansträning och har också grävt en grav som vi ska färdigställa inom kort. Terränghinder är så otroligt inbjudande för unghästar att hoppa in sig på, och det är dessutom ett trevligt inslag i den vardagliga träningen och jag har länge drämt om att få till några sådana.

Rowdy Boy och Arien har blivit så duktiga ridhästar så de inom kort ska belönas med skor fram.

Cool Candy har haft konditionsträning de sista tre månaderna men har nu det sista arbetats mest lösgörande i skritt och trav. Hon ska göra sin första tävlingsstart i körning till helgen och vi väntar med spänning för att se hur det går. Vi har som mål att ta det lugnt och säkert. Hon har ju faktiskt bara gått i vagn ett litet tag och har aldrig förut sett eller gått i maratonhinder överhuvudtaget. Helgen blir premiär på många sätt.

I helgen har vi fullt hus och fullt stall då flera av tävlingsekipagen stallar upp och övernattar här eftersom uppstallning ej kan erbjudas på tävlingsplatsen den här gången.

Veckan kommer gå fort, men så är det alltid så fort våren kommer.

Kommentarer
Postat av: Carolina

bra med terränghinder! :D

2011-05-05 @ 19:05:35
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0