På gång vecka 44

Vi arbetar vidare med inkörningen av Joakims nya häst Chasmin SD -01 (e. San Quintero xx ue. Arram). Går det som vi tänkt oss är hon Jockes nya tävlingshäst i sportgrenarna.

Inkörningen av hingsten Zonaparte -04 (e. Flemmingh ue. Cabaret) går vidare. Han rids dock mest för tillfället men är fortfarande lite tunn efter betäckningssäsongen. Efter dräktighetskoll väntas nu tre avkommor efter honom nästa år.

Carola -99 (e. Cortez ue. Racot) är nu kollad en sista gång och är fortfarande konstaterat dräktig med hingsten Callahan och beräknas föla runt 23 april. Har nu även tecknat en foster och fölförsäkring.

New Luck "Hyenan" -04 (e. Newton ue. Corleone) har nu efter Flyinge en behövlig vintervila som ska sträcka sin en bit in på nästa år. Han började sin vila med att få en spark på ena frambenet, men röntgen och ultraljud visade inga allvarliga skador. Under vilan ska vi dock fortsätta lite lätt med inkörningen ett par gånger i månaden.

Nexis Vilandra -04 (e. Moelgarnedd Montana ue. Örnäs Attila) är nu körd flera gånger i sin nya sele framför maratonvagnen och gör det med bravur. Hon fascinerar oss alla med sitt psyke, sin härliga inställning och vilja till att arbeta och göra rätt.


Vilandra och Villgott på skogstur med maratonvagnen

Asslas Vilgott -08 (e. Simberg Hero ue. Moelgarnedd Montana) har nu varit med på sin första körtur och drog envist vagnen med sin lilla grimma. Vi får ordna en liten sele åt honom om han ska följa med ut så länge han drar vagnen på det sättet. Vi ska se vad vi kommer fram till för lösning.

Cavallos Hedda -05 (e. Veronas Gerswin) är fortfarande under inridning men har tyvärr ännu väldigt svårt med gjorden, både vid ridning och tömkörning. För tillfället försöker vi bryta mönstret genom att sitta på henne mycket barbacka.. Då uppför hon sig exemplariskt. Hon får nog också tyvärr svårt att hålla ponnymåttet och är därför till salu till ett mycket bra pris. Tråkigt eftersom hon har sådana underbara gångarter som skulle räckt långt inom ponnyvärlden.

 Cavallos Hedda

Vi har också börjat bygga i ordning fölboxarna i stallet så de ska vara klara lagom till dess att första fölet kommer i mars.

Löpande underhåll och avdelningar av hagarna för att rädda hästarna från den värsta leran har också pågått i veckan.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0